HABERLER

Sivas TSO Özbekistan Yurtdışı İş Gezisi


Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İş Forumuna katılmak üzere Özbekistan’da bulunan; Meclis Başkanımız Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanımız Zeki Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyelerimizden Oluşan STSO Heyeti, Özbekistan Cumhuriyeti Yapı Malzemeleri Üreticileri Birliği’nde iş insanları ile bir araya geldi.

Meclis Başkanımız Osman Yıldırım, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının kurumsal yapısı ve hizmet politikaları hakkında toplantıya katılanları bilgilendirdi.

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Zeki Özdemir Sivas’ın sosyal ve ekonomik yapısından bahsederek, “Sivas konumu itibariyle Türkiye’nin merkezinde olan bir şehir. Sivas, ülkemizdeki demiryolu ağlarının kesiştiği bir noktada. Demiryolu sanayisi de bu vesileyle hızlı bir şekilde gelişiyor. Madencilik bakımından hem ham madde üretmek hem de mamul üretilmesi anlamında ciddi gelişmelerin olduğu ve sanayinin geliştiği bir şehir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Zeki Özdemir, İki ülke arasındaki samimi dostluk ve karşılıklı güvenin sonucunda Türkiye – Özbekistan ilişkilerinin her alanda ilerlediğini belirtti.

STSO heyeti, ilimiz ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla iş insanlarıyla toplantılar yaparak B2B görüşmeler gerçekleştirdi.